Medvědi v ZOO Chleby


Je to tady! Naše zoo má nové obyvatele - akční medvědy ušaté, kteří nezkazí žádnou legraci.

Kdo jsme?

Jsme pár medvědů ušatých (Ursus thibetanus) - samice Angara a samec Balu.

Odkud pocházíme?

Oba jsme se narodili v ruské ZOO Chita. Po měsících vyjednávání a zařizování potřebných náležitostí jsme se vydali na cestu dlouhou bezmála 6 000 km do našeho nového bydliště v ZOO Chleby. Cesta proběhla samozřejmě letecky, pouze úsek na/z letiště jsme se svezli autem. Do chlebské zoo jsme dorazili 6. března 2018 v odpoledních hodinách.

Jak nás poznáte?

Jelikož jsem já (Angara) o rok starší než Balu, jsem také o něco větší. Také mám tmavší náprsenku, zatímco Baluova je téměř bílá, moje je více do žluta.

Kde nás můžete vidět?

V nové části zahrady, kde stojí náš (jen a jen pro nás nově postavený) pavilon, tzv. medvědinec. Zde máme venkovní výběh, kde můžete pozorovat naše hrátky z více úrovní.

Jak jsme se zabydleli?

Skvěle! V zoo máme pobyt all inclusive, každý máme prostornou ložnici, kde nám chovatelé pravidelně stelou naše pelíšky, dostáváme výbornou stravu a součástí ubytování je i bazén, protože vodu milujeme.

Kdy nás můžete vidět?

Zoo je otevřena každý den od 9.00 hod., ale my si rádi přispíme. Před desátou dopolední svoje pelíšky obvykle neopouštíme. Pak je pro nás připravena snídaně, a to už neodolají ani takoví spáči, jako jsme my. Den trávíme ve výběhu, kde plaveme, řádíme, hledáme dobroty, odpočíváme.

Pouze v případě, že je potřeba ve výběhu něco opravit/upravit, musíme vyčkat doma, kde nás bohužel neuvidíte. 

 

ZOO plná zážitků
По-русски Polski Deutsch English
Poslat email Homepage
Zoo Chleby