Naše zvířata

Nandu pampový

Nandu je velký nelétavý pštrosovitý pták. Narozdíl od afrických pštrosů je menší, má 3 prsty a opeřený i krk, hlavu i stehna. Nanduové jsou šedí nebo hnědí, samec bývá tmavší než samice a má černý "kořen" krku. Existuje i bílá forma.

Více >

Tučňák patagonský

Druhý největší tučňák (po tučňáku císařském), má bílé břicho, u krku bílá přechází do žluté. Záda a křídla jsou šedomodrá, hlava je černá se žlutooranžovými půlměsíci, žlutooranžová je i spodní čelist zobáku.

Více >

Zlatohlávek konžský

zavalitý brouk, obvykle žlutý s černými nebo tmavo hnědými skvrnami, žlutá barva může být až žlutooranžová nebo oravžová, některé poddruhy jsou ale červené nebo karmínové. Skvrny bývají výrazné, ale mohou být někdy až neznatelné - tak, že zlatohlávek vypadá jako jednobarevný brouk bez kresby

Více >

Lín obecný

Lín má velmi malé šupiny, které vrůstají hluboko pod kůži a jsou kryty silnou sliznatou až rosolovitou vrstvou. V koutcích úst má po jednom krátkém vousu. Všechny ploutve jsou okrouhlé. Samci mají výrazně větší břišní ploutve. Barva těla je zelenohnědá, hřbet je tmavší, boky mají měděný lesk a břicho je žlutobílé. Barevná variabilita se mírně…

Více >

Orel mořský

Impozantní dravec, největší, který se u nás vyskytuje. Má silný žlutý hákovitý zobák, žluté neopeřené nohy a krátký bílý kýlovitý ocas, zbytek těla je hnědý. Starší ptáci mohou mít bíle kropenatou či žlutohnědou hruď a hlavu. V letu se pozná podle dlouhých širokých křídel a roztažených ručních letek.

Více >

Člověk moudrý - Kafr

Podle Ottova slovníku naučného je název Kafr z arabského slova Káfir (nevěřící) a označuje jižní bantuské kmeny mezi Kalahari a Zanzibarem od Kapska se šířící daleko na sever a mísící se s porobenými kmeny. Později se toto označení začalo užívat souhrně pro všechny míšence černých afrických kmenů v subsaharské Africe mezi sebou a s bělochy …

Více >

Šváb velkokřídlý

větší druh okřídleného švába, který má béžovou až hnědou barvu s kresbou jako by byl popepřen (výjimečně může kresba zcela chybět).

Více >

Okoun říční

Jako typický zástupce ostnoploutvých má okoun dvě hřbetní ploutve. Skřele jsou opatřeny trnem a poměrně vysoké tělo je pokryté drsnými drobnými šupinami. Výška těla se zvětšuje s věkem. Jak české jméno napovídá, má velké oči a vynikající zrak. Zbarvení je zelenavé nebo nažloutlé, přičemž od bílého břicha směrem ke hřbetu tmavne. Přes boky je 5 …

Více >

Orel skalní

Náš druhý největší dravec (po orlu mořském) - je robustní, má dlouhý ocas, široká křídla, velké a silné spáry a samozřejmě zahnutý zobák. Zbarvení se liší podle jednotlivých poddruhů - pohybuje se od hnědé po černohnědou se zlatavým zátylkem.

Více >

Člověk moudrý - Křovák

na této stránce je zkrácená verze textu, chcete-li, přečtěte si plnou verzi Původní africký národ a dosud jeden z nejzaostalejších na světě. Po celém světě jsou tito lidé známí jako Křováci (v angličtině Bushman), oficálně se však jmenují Sanové. Podle mnohých antropologů jde o jeden z nejstarších, ne-li zcela nejstarší národ světa.…

Více >
« Předchozí Další »
1 4 5 6 7 8 9 10 12 15
ZOO plná zážitků
По-русски Polski Deutsch English
Poslat email Homepage
Zoo Chleby